Hrnjić: EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni

Hrnjić: EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu sa predsjednicom Privredne komore Unsko-sanskog kantona Sanelom Sabljaković.

Hrnjić je tokom sastanka upoznat s aktivnostima i projektima koje ova komora realizira na području Unsko-sanskog kantona, kao i strukturom i brojem članova koje okuplja. U saopćenju je istaknuto i da su sagovornici poseban fokus stavili na ovogodišnji jubilarni 20. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2024. koji će biti održan u Bihaću od 5. do 8. septembra. 

- EKOBIS je svojevrsni brend grada na Uni i vjerujem da njegovim održavanjem kao i temama, proizvodima i aktivnostima koje ga karakterišu dajemo doprinos na privrednom i naučnom planu - kazao je Hrnjić.

Sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije te će se održati pod motom “Zajedno bojimo budućnost”.

- Uz zahvalu za dosadašnju podršku i izvrsnu saradnju, vjerujem da će ovogodišnji sajam, uz podršku Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponuditi vrlo atraktivne teme koje determinišu svijet u kojem živimo - rekla je Sabljaković.

Inače, u okviru sajma EKOBIS 2024. održat će se i 3. međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te 4. međunarodni sajam obrta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

federalna.ba/Fena

EKOBIS Bihać Kemal Hrnjić
Sevlid Hurtić Privremeni prihvatni centar 'Lipa' Bihać
0 24.05.2024 17:04
pomozi.ba Kemal Hrnjić Elvir Karalić Elvir Muslić
0 20.05.2024 17:31
Kemal Hrnjić Stolac poljoprivreda rurarni razvoj
0 16.05.2024 09:25