Holandski biciklista priznao krivicu za napad na dvije tinejdžerke
(Izvor: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO)

Holandski biciklista priznao krivicu za napad na dvije tinejdžerke

Holandski biciklista Mathieu van der Poel priznao je danas krivicu za napad na dvije tinejdžerke u hotelu u Sydneyu, zbog čega je kažnjen novčano. On je uhapšen u noći između subote i nedjelje, i noć uoči drumske trke na Svjetskom prvenstvu u australjskom Wollongong proveo je u pritvoru.

Pušten je u nedjelju ujutru i prvobitno je trebalo da se pojavi na sudu u utorak, ali je danas priznao krivicu i kažnjen je sa ukupno 1.500 australijskih dolara (1.010 eura).

Policija Novog Južnog Walesa je u nedjelju ne otkrivajući identitet Van der Poela, potvrdila AFP-u da je 27-godišnji muškarac optužen za dva napada na tinejdžerke od 13 i 14 godina. "U subotu oko 22.40 jedan muškarac je učestvovao u verbalnoj raspravi sa dvije tinejdžerke starosti 13 i 14 godina u hotelu u Brighton Le Sensu. Navodno je gurnuo dvije tinejdžerke, jedna je pala na zemlju, a drugu je pribio uza zid i nanio joj ogrebotinu na laktu", saopštila je lokalna policija.

Na startu nedjeljne trke Van der Poel nije negirao incident.

"Htio sam da idem rano u krevet, ali u hodniku hotela je bilo mnogo djece koja su mi stalno kucala na vrata. Poslije nekog vremena mi je bilo dosta toga. Rekao sam im, na ne baš prijateljski način, da prestanu. Onda je došla policija i odvela me u stanicu", rekao je holandski biciklista.

Van der Poel je u nedjelju odustao poslije tridesetak kilometara, a zlatnu medalju je osvojio Belgijanac Remco Evenepoel.

federalna.ba/Beta

Mathieu Van der Poel napad dvije tinejdžerke
kamp za raseljena lica napad Mali
0 24.11.2022 08:30
Sirijski Kurdi Istanbul napad
0 14.11.2022 15:22
Univerzitet Virginia napad ubistvo
0 14.11.2022 14:37