HNK Mostar: Dva gostovanja kultne predstave "Ajmo na fuka"
(Izvor: HNK Mostar)

HNK Mostar: Dva gostovanja kultne predstave "Ajmo na fuka"

Dva gostovanja kultne predstave “Ajmo na fuka” autora i redatelja Dragana Komadine zakazana su za početak mjeseca prosinca. U Bijelom Polju u Crnoj Gori predstava gostuje 1. prosinca, a u Brčkom 4. prosinca 2023. godine.

“Jesenji pozorišni salon”, treći po redu, održat će se u Bijelom Polju od 1. do 5. prosinca 2023. godine, a otvorit će ga upravo predstava “Ajmo na fuka”, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar. Ogranizator je 3. Jesenjeg pozorišnog salona JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo”. Publici će se na kazališnoj manifestaciji predstaviti 5 predstava različitih žanrova, a jedna od njih će biti izvedena i za najmlađe ljubitelje kazališne umjetnosti.

Ad Hok Teatar u Brčkom u sklopu projekta “Revija teatarskih malih formata” ugošćuje predstavu “Ajmo na fuka” 4. prosinca u Domu kulture.

“Ajmo na fuka” od premijere 2015. godine puni kazališne dvorane, a gostovala je u Pragu, Beču i Brnu, pored gostovanja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, a ispričana je nadaleko poznatim mostarskim humorom. Dvojica mostarskih ratnika, na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom. Ovo je prije svega antiratna predstava, koja evocirajući ratne traume istodobno utire put njihovom zacjeljenju, te razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo.

”Ajmo na fuka” nagrađivana je na raznim festivalima, a o njoj je napisan i znanstveni rad, što je svojevrsni kuriozitet.

federalna.ba/HNK Mostar

pozorišna predstava
Zlatko Paković Oslobođeni Mostar pozorišna predstava predstava Dragan Markovina
0 05.02.2024 19:17
pozorišna predstava
0 02.02.2024 08:55
pozorišna predstava
0 01.02.2024 13:56
pozorišna predstava
0 01.02.2024 10:21