HKD 'Napredak' dodjeljuje stipendije za dodiplomske i postdiplomske studije
(Izvor: Fena)

HKD 'Napredak' dodjeljuje stipendije za dodiplomske i postdiplomske studije

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak u srijedu je objavila natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova "Fonda za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog" i Podfonda Irena Kozarić.

Natječaj se odnosi na studente viših godina studija, koji nisu apsolventi i koji nisu ponavljali godinu te nemaju navršenih 27 godina života. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu dana.

Stipendija za poslijediplomske studije iznosi 3.000 KM za godinu dana, dok stipendije za studente prve godine studija, koji prvi puta upisuju prvu godinu, a koji imaju manje od navršenih 20 godina života iznosi 1.000 KM za godinu dana.

Stipendija iz Podfonda Irene Kozarić za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili za studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji iznosi 2.000 KM za godinu dana.

Povjerenstvo za stipendije zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata, kao i motiviranosti za rad u okvirima djelovanja HKD Napredak.

Rok za prijave na natječaj je 24. siječanj 2023. godine, priopćili su iz Napretka.

federalna.ba/Fena

stipendije