„Hercegovački plodovi Mediterana“ u Stocu 30. septembra i 1. oktobra

Sajamska manifestacija “Hercegovački plodovi Mediterana” održava se tradicionalno već od 2008.godine u Stocu. Cilj manifestacije je da pokrene i poveća proizvodnju šipka, smokve i masline i njihovih prerađevina te da promovira, educira i popularizira sadnju ovih kultura.

Prema programu, u petak 30. septembra  u 11:00 sati, sajamska manifestacija počinje otvaranjem uljare na Crnićima (obilazak), u zgradi zadruge, dok je svečano otvaranje sajma predviđeno u 14:00 sati. Sajam je za posjetitelje otvoren od 12:00 do 18:00 sati. Kao i prethodnih godina, organizator se potrudio organizirati i edukaciju u sklopu svoje sajamske manifestacije, pa u 13:30 sati predviđeno stručno predavanje o maslinarstvu. Prva večer završava koncertom Klape Kampanel i Tamburaškog sastava Stari Fenjer.

U subotu, je sajam otvoren za posjetitelje od 9:00 do 18:00 sati. Dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima predviđena je u 14:30 sati.

Svake godine sajam ima veći i kvalitetniji sadržaj, što ovom sajmu daje iznimnu vrijednost. Osim izlagača iz Hercegovine i cijele BiH, tu si i izlagači  iz Hrvatske i Crne Gore. Organizator je zajedno s drugim organizacijama, stvorio pretpostavku kako bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza naših poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam. Djelujemo u suradnji sa stručnim turističkim ustanovama, a sve s ciljem ostvarenja kvalitetnog profita za uložen rad i bolji život.

Sajam je organiziran kako bi bio zanimljiv svim generacijama. Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala s našeg područja, ali i susjednih država. Za mlade je spremna, pored ostaloga, kvalitetna ponuda zabave uz koncerte, a za najmlađe nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac.

Glavni organizatori sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.

Sa predsjednikom Udruge Hercegovački plodovi Mediterana Zoranom Raićem razgovarala Alma Jusubašić

Otvoreni program
Otvoreni program
0 29.11.2022 15:31
Otvoreni program
0 25.11.2022 14:33
Otvoreni program
0 25.11.2022 11:21