Herceg pustio u rad pogon za preradu maslina u Neumu
(Izvor: Vlada HNK)

Herceg pustio u rad pogon za preradu maslina u Neumu

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Neveko Herceg u ponedjeljak je u Neumu  pustio u rad pogon za preradu maslina.

Tom prigodom Herceg je istaknuo kako Vlada HNK prepoznaje i snažno podupire sve ideje koje će, u konačnici, značajno utjecati na ubrzan razvitak našega gospodarstva, ujedno dajući snažan zamah rastu i snaženju lokalne sredine u kojoj su sami projekti realiziran, priopćeno je iz Vlade HNK.

Dodao je kako je za realizaciju neumskog pogona za preradu maslina Vlada HNK izdvojila značajna financijska sredstva te da sami pogon ima kapacitete koji mogu zadovoljiti potrebe ovdašnjih maslinara.

“Ovim je pitanje otkupa i prerade, kao jedno od najbitnijih pitanja za proizvođače, uglavnom riješeno, a ukoliko tržište bude tražilo dodatno širenje kapaciteta, Vlada će i za to imati razumijevanja i sluha. Ključna odrednica Vlade kojoj sam na čelu jest njezino puno opredjeljenje biti Vladom svih naših gradova i općina, cijele naše županije, od Ivana do Ivanice. To smo, kroz proteklih gotovo osam godina, višestruko potvrdili i djelima dokazali. Zato, i u ovoj prigodi, ističem kako Neum, ali i sve druge općine i gradovi u HNK i u meni osobno i u županijskoj vladi imaju i imat će istinskoga prijatelja i partnera koji je spreman, zajedničkim naporima, predano raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svakoga našeg sugrađanina”, poručio je Herceg.

federalna.ba/Fena

Vlada HNK pogon za preradu maslina Neum