videoprilog Mime Golubić (Dnevnik 2)

Helez pred Tužiteljstvom, njegova smjena u protokolu - na potezu Krišto

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez saslušan je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine zbog iznesenih tvrdnji o paravojnim kampovima. I to u svojstvu svjedoka. Potvrdili su to i iz državnog tužiteljstva, bez više detalja. Helez je prije saslušanja medijma kazao kako ide naoružan informacijama.

Nakon iznesenih medijskih navoda ministra Heleza, u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u Odsjeku za terorizam ekspresno je formiran predmet kojim je zadužen postupajući tužitelj.

Dok čekamo rezultate istražnih organa, Helezove tvrdnje zatresle su političku scenu, i koaliciju i funkciju. Nakon burnih reakcije uslijedili su i konkretni potezi. SNSD-ovi državni parlamentarci su uputili inicijativu za smjenu Heleza.

Dnevni red sjednice Vijeća ministara ostao je u sjeni, a u fokusu navodi ministra obrane Bosne i Hercegovine. Za ministre iz RS-a neprihvatljivi jer je krajnji cilj napad na RS. Uz upozorenja, neizbježna i najava novih blokada. Hoće li Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća, ministara izabrati partnere iz RS-a ili Federacije?

federalna.ba

Zukan Helez SNSD Vijeće ministara Bosne i Hercegovine
Zukan Helez Njemačka Oružane snage BiH Franz Josef Nolte
0 19.02.2024 17:25
DKPTBiH Zukan Helez Enes Karić
0 19.02.2024 17:02
Borjana Krišto Gert Jan Koopman Vijeće ministara Bosne i Hercegovine
0 09.02.2024 16:36
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine javni servis
0 09.02.2024 15:13