Helez: Oružane snage jače nego ikad do sada

Helez: Oružane snage jače nego ikad do sada

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez prisustvovao je svečanoj primopredaji dužnosti komandanta 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u kasarni "Dubrave" u Tuzli.

Primopredaja dužnosti izvršena je između dosadašnjeg komandanta brigadnog generala Emira Klike i novoimenovanog komandanta brigadira Fahira Žilića.

U obraćanju je Helez, uz izraze zadovoljstva, kazao da je današnja primopredaja, kao i sve ostale koje će uslijediti narednih dana, zakonska obaveza i izvršava se u okviru promjene generalske strukture u Oružanim snagama BiH.

- Reforma odbrane naše države je najuspješnija poslijeratna reforma u BiH. Oružane snage BiH su multietničke i prisutne na svakom dijelu naše države. Građani u BiH znaju da mogu računati na Oružane snage BiH u svakom momentu - rekao je ministar Helez.

Također je pohvalio aktivnosti i pripadnike 5. pješadijske brigade u izvršavanju svojih zadataka, a za uspješnu i pravovremenu realizaciju svih aktivnosti kao najzaslužnijeg je istakao brigadnog generala Emira Kliku.

Novoimenovanom brigadiru Žiliću poželio je uspješan nastavak vođenja 5. pješadijske brigade i uputio čestitke povodom postavljenja na dužnost komandanta 5. pješadijske brigade OS BiH.

Na kraju, Helez je istakao da su Oružane snage BiH stub suvereniteta, ali i stub stabilnosti i sigurnosti svih građana i naroda u Bosni i Hercegovini.

- Danas sa ponosom mogu da kažem da imamo jake Oružane snage, jače nego ikad do sada – poručio je ministar Helez, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

federalna.ba/Fena

Zukan Helez Oružane snage BiH Kasarna Dubrave Tuzla