Hapšenje u Zenici: Pronađena droga i oružje

Hapšenje u Zenici: Pronađena droga i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 12.04.2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije “Cobra”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, lišili slobode jedno lice iz Zenice inicijala I.H. (1991.), a koje se sumnjiči za krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, lice I.H. se sumnjiči da je u prethodnom periodu od njemu poznatih osoba ili više njih na ilegalnom tržištu Zeničko-dobojskog kantona, vršio nabavljanje, prenošenje, razvagivanje i pakovanje opojnih droga „Amfetamin“ i „Cannabis“ u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te potom iste prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje droge i novca.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojne droge „Amfetamin“ i „Cannabis“ kao i digitalna vaga za precizno vaganje, te aparat za varenje pvc kesa „Senecor“ sa tragovima NN materije i metalna drobilica sa ostacima koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Cannabis”, kao i veća količina novca u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 550 BAM za koje izražavamo osnovanu sumnju da potiču od kupoprodaje opojnih droga. Također, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

federalna.ba

Cobra akcija hapšenje policija
policija hapšenje narkotici droga
0 06.05.2021 14:44
Njemačka policija saobraćajna nesreća saobraćajna nezgoda
0 05.05.2021 15:08
Njemačka policija dječija pornografija
0 03.05.2021 11:36
Banjaluka policija tučnjava hapšenje
0 03.05.2021 11:13