Hana Šegolj i Ognjen Stojanović pobjednici Mostarskog polumaratona

Hana Šegolj i Ognjen Stojanović pobjednici su petog Mostarskog polumaratona koji je održan danas u gradu na Neretvi.

Pobjednik u muškoj konkurenciji Ognjen Stojanović iz Beograda je iza sebe ostavio sugrađanina Milana Mitrovića te trećeplasiranog Ivana Dračara, prošlogodišnjeg pobjednika. Alija Imamović zauzeo je četvrto mjesto.

"Iskreno, ciljao sam vrijeme koje sam na kraju istrčao. Nisam planirao krenuti tako jako, ali sam pošao dobro. U početku se činilo kao da će se noge zamrznuti, ali sam izdržao. Preostalo je bilo dovoljno snage za posljednje kilometre", rekao je nakon utrke Stojanović.

Kaže i da je, otkako je nastupila pandemija, mnogo trenirao te da mu se predan rad sada vratio.

"Napravio sam veliku bazu i sada sve ide kako želim. Najveći cilj u ovoj godini je da ostvarim plasman na Olimpijske igre u triatlonu. Što se današnje utrke tiče, vrijeme je bilo idealno, s tim da je na nekoliko dionica puhao jak vjetar", dodao je.

Pobjednica u ženskoj konkurenciji bila je Hana Šegolj iz Zagreba, ostavivši iza sebe Oliveru Jevtić i Zoe Hanel.

"Oduševljena sam stazom. Bilo je teško, jer je puhao jak vjetar. Ovo je moj lični rekord, a prije današnjeg najbolje vrijeme trčala sam u Varaždinu. Naredni cilj je nastup na polumaratonu u Osijeku, koji je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske. Želim trčati i maratone, nisam ih trčala od 2019.", kazala je pobjednica Mostarskog polumaratona.

Podsjećamo, polumaraton je i ovog puta imao humanitarni karakter pa će kompletan prihod biti usmjeren na liječenje žena oboljelih od malignih bolesti.

Prije glavne utrke organizovana je humanitarna na kojoj je učestvovao i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Na centralnoj utrci koja je krenula iz Vojna učestvovalo je više stotina takmičara iz svih balkanskih te iz nekoliko zemalja zapadne Evrope.

federalna.ba/AA

Mostarski maraton