Hadžić i Dudić predstavili prioritete FK Sarajevo pred novu takmičarsku sezonu
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Hadžić i Dudić predstavili prioritete FK Sarajevo pred novu takmičarsku sezonu

Prvim treningom, odnosno prozivkom, Fudbalski klub Sarajevo je zvanično počeo pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Tim povodom, danas su novoimenovani direktor i šef stručnog štaba predstavili prioritete Bordo tima, uključujući kratkoročnu i dugoročnu strategiju za naredni period.

Sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić je u prvom obraćanju iskazao zahvalnost povodom ukazanog mu povjerenja, istaknuvši odlučnost da zajedno s ljudima iz menadžmenta i stručnog štaba uloži maksimalne napore kako bi ishodili što bolje rezultate i na najbolji način predstavili FK Sarajevo.

- Jedan od glavnih ciljeva jeste da napravimo kratkoročnu i dugoročnu strategiju, odnosno da vidimo šta nam je raditi za sljedeću sezonu - kazao je Hadžić na pres-konferenciji, najavljujući rekonstrukciju ekipe.

Uz opasku da se ne želi osvrtati unatrag, ocijenio je kako se radi o veoma zahtjevnim ciljevima, te, istovremeno, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom na tom planu, uključujući i izbor novog trenera Feđe Dudića, koji je nakon tri godine napustio klupu "Veleža" s kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup BiH i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja.

- Strategija i vizija Kluba mora biti da težimo tome da smo na neki način samoodrživi, a glavni resurs u tom pogledu je naša akademija koju moramo podići na još viši nivo, te na taj način dati više šansi mladim igračima - kazao je Hadžić, potcrtavajući kako je Dudić u Veležu pokazao da zna s mladim igračima, da ih izvede na pravi put i izvuče maksimum iz njih.

Istovremeno, podsjetio je kako je iz Kluba u međuvremenu otišlo dosta igrača, te da se na šest igrača ne računa u ovoj sezoni, odnosno da je četvorici igrača istekao ugovor, a da su dvojica završila inostrane transfere, dakle ukupno 12,  izražavajući zahvalnost igračima koji su dali puno za FK Sarajevo, posebno Velkoskom, Dupovcu i Hebiboviću.

- Mi smo najveći klub u državi i uvijek moramo težiti najvišim ciljevima i moramo da napravimo balans između rezultata i mladih igrača... Neizlazak u Evropu je neuspjeh, kakva god da je sezona bila. Trebat će nam još minimalno dva prijelazna roka da napravimo ono što očekujemo - poručio je Hadžić.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Feđa Dudić, je, također, iskazao zahvalnost povodom izbora i povjerenja, ocijenivši kako to predstavlja veliku obavezu, ali i izazov, obećavši značajan pomak u Bordo timu.

- Znam da ova ekipa može puno više. Na prvom treningu sam kod igrača vidio ozbiljnost i ubijeđen sam da će ovo biti dobro... Obećao sam dosta stvari i u Veležu i ovdje obećavam pomak i već od prvog kola vidjet ćemo Sarajevo u nekom drugom tonusu i drugom načinu igranja - kazao je Dudić.

Naveo je kako je napravljena rekonstrukcija tima, te zahvalio igračima za korektan odnos.

Dudić je najavio i pripremne/prijateljske utakmice, a prvi protivnik FK Sarajevo bit će crnogorska “Iskra” na stadionu “Asim Ferhatović Hase” 23. juna, dok će druga utakmica uslijediti 29. juna u Sloveniji protiv srbijanskog TSC-a. Naknadno će biti poznati protagonisti još dvije utakmice.

Obećao je puno bolju sezonu, te da će biti puno dobrih ekipa, uz opasku da voli da se nadmeće s najboljima.

Dudić je poručio da će se zalagati za jačanje samopouzdanja kod igrača i usvajanje pobjedničkog mentaliteta, ocijenivši kako će raditi na stvaranju tima, te da je to prevashodan zadatak, budući da FK Sarajevo ima sjajne pojedince.

federalna.ba/Fena

FK Sarajevo pripreme
FK Sarajevo FK Sloga Sloga Doboj
0 30.07.2022 23:18
Srđan Mandić FK Sarajevo stadion
0 20.07.2022 17:37
Adnan Džafić FK Sarajevo
0 21.06.2022 16:31