Haaland zvanično u Cityju: Na pravom sam mjestu da ispunim svoje ambicije
(Izvor: EPA/Javad Parsa)

Haaland zvanično u Cityju: Na pravom sam mjestu da ispunim svoje ambicije

Norveški fudbaler Erling Haaland kompletirao je danas svoj transfer u Manchester City i izjavio da je "na pravom mjestu da ispuni svoje ambicije". Nakon što je City aktivirao otkupnu klauzulu, ovaj 21-godišnji fudbaler je stigao u Manchester iz Borussije Dortmund za 51,2 miliona funti.

On je za Dortmund odigrao 89 utakmica i postigao 86 golova i u City dolazi kao jedan od najpoželjnijih napadača na svijetu. Potpisao je petogodišnji ugovor i novom klubu pridružiće se 1. jula.

"Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu. Uvijek sam gledao City i uživao u tome posljednjih sezona. Ne možete a da se ne divite njihovom stilu igre - uzbudljiv je i stvaraju mnogo šansi, što je savršeno za igrača poput mene", rekao je Haaland, koji je zvanično predstavljen kao novi igrač Cityja na isti dan kao njegov otac Alfi prije 22 godine.

"U ovom timu ima mnogo igrača svjetske klase, a Pep Guardiola je jedan od najvećih trenera svih vremena, tako da vjerujem da sam na pravom mjestu da ispunim svoje ambicije. Želim da postižem golove, da osvajam trofeje i napredujem kao igrač. Uvjeren sam da to mogu da ostvarim ovde. Ovo je sjajan korak za mene i jedva čekam da počnu pripreme", dodao je on. 

Sportski direktor Cityja Txiki Begiristain  je rekao da je Haaland "ogroman talenat" i da je bio jedan od najboljih napadača u Evropi u posljednjih nekoliko sezona.

"Njegove brojke su izuzetne, a njegovi nastupi u Borussiji iz Dortmunda, a posebno u Ligi šampiona, dokazali su da može da uspije na najvišem nivou. Erling ima sve što želimo od napadača i sigurni smo da će biti sjajan u ovoj ekipi i sistemu", rekao je on.

Haaland, koji je za reprezentaciju Norveške odigrao 21 utakmicu i postigao 20 golova, prije Dortmunda nastupao je za Molde i Salzburg.

federalna.ba/Beta

Erling Haaland Manchester City
sport fudbal nogomet Manchester City Bournemouth Engleska Premiership
0 13.08.2022 18:53
Manchester City Pep Guardiola Bernardo Silva
0 05.08.2022 13:24
sport fudbal nogomet Engleska Community Shield Liverpool Manchester City
0 30.07.2022 20:28
Erling Haaland Manchester City
0 23.07.2022 11:02
sport fudbal nogomet Raheem Sterling Manchester City
0 13.07.2022 14:54
Manchester City Rodri
0 12.07.2022 13:51