Granovskaia napušta Chelsea, Boehly predsjednik i privremeni sportski direktor
(Izvor: EPA-EFE/NEIL HALL)

Granovskaia napušta Chelsea, Boehly predsjednik i privremeni sportski direktor

Fudbalski klub Chelsea potvrdio je danas da će direktorka Marina Granovskaia napustiti klub na kraju ljetenjeg prelaznog roka, a da će suvlasnik Todd Boehly biti imenovan za predsjednika i privremenog sportskog direktora.

Granovskaia, koja je postala poznata kao jedan od najtežih pregovarača u fudbalu za vrijeme ere Romana Abramoviča, ostaće na raspolaganju Boehlyju za vrijeme ljetnjeg prelaznog roka, prenio je Sky.

Boehly će obavljati posao sportskog direktora dok klub ne imenuje novog.

"Zahvalni smo Marini na dugogodišnjoj odličnoj službi u klubu i želimo joj sve najbolje u narednim poduhvatima", naveo je Boehly u saopštenju.

Londonski klub je u ponedjeljak saopštio da će predsjednik Bruce Buck poslije 19 godina napustiti funkciju. On će ostati u klubu kao viši savjetnik, a funkciju predsjednika preuzeće Boehly.

"Bruce je predvodio fudbalski klub Chelsea do najviših nivoa međunarodnog i domaćeg fudbala, istovremeno razvijajući jedan od najaktivnijih projekata društvene odgovornosti u sportu. Zahvaljujemo Bruceu na njegovoj službi i posvećenosti klubu", naveo je Boehly.

"Kao čuvari fudbalskog kluba Chelsea, sada počinjemo da ostvarujemo našu dugoročnu viziju i plan za klub, stvarajući izvanredno iskustvo za njegove strastvene, vjerne navijače, nastavljajući da se borimo za trofeje u skladu sa istorijom kluba. Radeći zajedno, rame uz rame, čvrsto smo posvećeni pobjedama, na terenu i van njega. Za nas, taj trud je počeo", dodao je on.

Kao sportski direktor, Boehly je već obavio prvi posao, tako što je učestvovao u odluci da pusti Romelua Lukakua da ode iz kluba i pređe na pozajmicu u Inter.

Klub je želio da se što prije riješi ta situacija, kako bi mogao da se posveti poslovima u ljetnjem prelaznom roku.

federalna.ba/Beta

sport fudbal Chelsea Marina Granovskaia Todd Boehly
sport Federalni radio
0 10.08.2022 23:37
superkup UEFA Real Madrid Eintracht Eintracht Frankfurt fudbal nogomet
0 10.08.2022 23:30
nogomet fudbal Sarajevo Tuzla City
0 10.08.2022 22:07
sport
0 10.08.2022 20:11
sport Federalni radio
0 10.08.2022 16:50
sport fudbal nogomet Real Madrid Eintracht Frankfurt superkup
0 10.08.2022 12:45