videoprilog Željke Malešević (Dnevnik 1)

Gradiška dobila prvi bokserski klub

U Gradišci je osnovan prvi bokserski klub. Zainteresovanost mladih je velika, a članovi su već postigli značajne rezultate na entitetskom takmičenju. Osim što treniraju, bokseri se bave i humanitarnim radom. Već neko vrijeme paketićima iznenađuju najmlađe sugrađane.

Bokserski klub Gradiška trenutno ima 35 članova različitih uzrasta. Zbog velikog broja zainteresovanih, očekuju povećanje članstva, pa i pokretanje ženske sekcije.

S prijateljima je, priča Marko Vanovac, predsjednik 'Kozare', odlučio osnovati klub. U decembru su bili na entiteskom takmičenju: „Nikola i Marko su učestvovali u dvije različite kategorije. Nikola je postao vicešampion RS-a, a Marko je bio bronzani“

A Nikola Jagodić najavljuje svoj odlazak na državno takmičenje i poručuje da će se maksimalno pripremiti.

Osim u boksu, ovi mladi ljudi ističu se i u humanitarnom radu. Odmah po osnivanju kluba pokrenuli su akciju prikupljanja paketića, koja još traje.

„Mi smo pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja paketića za djecu sa posebnim potrebama, za socijalno ugrožene porodice i za bolesne. Pošto smo sakupili 400 paketića, pružila se mogućnost da ih podijelimo i drugoj djeci, a jedna od tih podjela biće i za Svetog Savu, 27.1. ovdje u mjestu Kruškik, u saradnji sa popom Milošem Lasicom“, pojašnjava Vanovac.

Mladi bokseri ističu da će ovu akciju realizovati svake godine, a planiraju se odazvati i na sve ostale u Gradišci. Kad je u pitanju takmičarski dio, nadaju se da će ubrzo članovima moći priuštiti bolje uslove za trening, kako bi svoj rad podigli na viši nivo.

federalna.ba

boks Gradiška
Marijan Beneš sport boks Borilački sportovi
0 29.05.2021 10:39
Samoodbrana studentice Kreativni raspust SPUS krav maga boks boks jiu jitsu
0 18.05.2021 10:38
migranti migrantska kriza krijumčarenje migranata Granični prelaz Gradiška Gradiška BiH
0 10.05.2021 18:45