Grad na Uni proslavlja 764. rođendan, gostima poslužena rođendanska torta
(Izvor: Fena)

Grad na Uni proslavlja 764. rođendan, gostima poslužena rođendanska torta

Svečanost degustiranja rođendanske torte povodom 764. rođendana Grada Bihaća upriličena je danas na platou ispred Crkve sv. Ante Padovanskog. Tradicionalno više od 20 bihaćkih ugostitelja se uključilo u izradu torte, a da svečanost bude još ljepša, potrudila su se djeca iz osnovnih škola Harmani 1 i Harmani 2. 

Za prvog čovjeka Grada Bihaća ovo je poseban trenutak jer su na svečanost stigli i gosti iz susjednih država Republike Hrvatske, Slovenije i Srbije.

-Pripremili smo tortu za naše sugrađane, ali i za goste iz naših prijateljskih gradova, te uzvanice iz političkog i društvenog života koji su danas ovdje s nama. Imamo tu goste iz Sežane, Kikinde, Novog Mesta, Karlovca i Gospića - kazao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Bihać i Bišćani, kako je istaknuto ovom prilimo, imaju puno razloga da budu ponosni na svoj grad koji ima dugu historiju i tradiciju koja se čuva kroz stoljeća i tokom različitih vremenskih perioda bio je poprište mnogih historijskih momenata odlučujućih za grad i državu BiH.

-Na nama i budućim generacijama je obaveza da čuvamo tu tradiciju i dalje je izgrađujemo jer će u nekom periodu koji je ispred nas ovo što mi danas radimo biti dio historije. Tako da oni koji dolaze poslije nas imaju pravo biti posnosni a mi ćemo se potruditi da se imaju čime ponositi. Svakako tu govorimo o onome što ja kao gradonačelnik i Gradska uprava, javne ustanove i javna preduzeća, kao i svi nosioci državnih funkcija koji rade za Bihać i za ovo područje ovdje - istakao je bihaćki gradonačelnik.

Navodi da je mnogo projekata koji su realizirani i koje planiraju realizirati, što su "stvari koje donose određenu vrijednost za grad i njegove građane".

federalna.ba/Fena

Bihać