Grad Mostar: Pri kraju zalihe izvoda iz matične knjige rođenih
(Izvor: Arhiv)

Grad Mostar: Pri kraju zalihe izvoda iz matične knjige rođenih

Grad Mostar obavijestio je korisnike usluga Centra za usluge građanima, područnih i mjesnih ureda da je  na samom kraju zaliha izvoda iz matične knjige rođenih.

Kako su pojasnili, Grad Mostar izvode iz matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH koje je nadležno za njihovo izdavanje i provođenje konkursne procedure za njihovu nabavku.

Zbog nemogućnosti Grada Mostara da izvrši nabavku izvoda do okončanja konkursne procedure predlažili su prelazno rješenje kako bi ublažili navedeni problem te kako bi stranke bile u mogućnosti da ostvare svoja prava u postupcima za koje je potreban izvod iz matične knjige rođenih.

"Izvod iz matične knjige rođenih je trajni dokument, pa predlažemo da osobe koje ga već posjeduju, kopiraju ga i ovjere, te predaju prema svojim potrebama, a da original zadrže kod sebe.

Molimo državne organe, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati konkurse, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, da potencijalni kandidati isti neće moći dobiti na prijemnim šalterima Grada Mostara, ali da Grad Mostar može u te svrhe izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih", poručili su iz Gradske uprave Mostara.

federalna.ba/Fena

Grad Mostar izvod iz matične knjige rođenih
Grad Mostar Fondacija Mozaik Omladinska banka Mostar
0 27.03.2024 19:47
Lana Pudar Nemanja Bilbija Grad Mostar Bosna i Hercegovina
0 27.03.2024 08:57
Mostar Grad Mostar budžet proračun
0 25.01.2024 17:08
Gradska uprava Mostar Grad Mostar
0 13.01.2024 14:02