'Gladijator 2': Akcijski nastavak filmskog klasika Ridleya Scotta
(Izvor: Variety/Paramount)

'Gladijator 2': Akcijski nastavak filmskog klasika Ridleya Scotta

Vrijeme je da se vratimo u ring jer je Paramount Pictures upravo objavio zvanični trejler za film "Gladiator 2" Ridleyja Scotta, u kojem glavnu ulogu tumači Paul Mescal kao odrasli Lucius. Dugo očekivani nastavak kultnog filma biće objavljen 22. novembra.

Lucius je sin Lucille (Connie Nielsen) i nećak Commodusa, antagoniste originalnog filma kojeg glumi Joaquin Phoenix. Kao dijete ga je portretirao Spencer Treat Clark u originalnom filmu "Gladijator".

Radnja kultnog filmskog nastavka dešava se godinama kasnije, s Luciusom koji sada živi u sjevernoafričkoj regiji Numidije, gdje ga je kao dijete poslala majka jer je to bilo izvan dosega Rimskog carstva. Događaji ga ponovo dovode u Rim kao gladijatora, gdje stiče nove neprijatelje i ponovo se susreće sa svojom majkom.

Sporednu glumačku postavu čine Pedro Pascal kao Marcus Acacius, rimski general koji je trenirao pod komandom Maximusa Decimusa Meridiusa (Russell Crowe iz "Gladijatora"), Denzel Washington kao Macrinus, bogati moćnik u Rimu koji održava stadion gladijatora za zabavu, te Joseph Quinn i Fred Hechinger kao blizanci, carevi Rima.

Ridley Scott je za Vanity Fair nedavno kazao da je postao obožavatelj Mescala nakon što je gledao glumčevu revolucionarnu izvedbu u filmu "Normalni ljudi". Dvojica muškaraca razgovarala su samo oko pola sata kada je Scott zaključio da će Mescal biti glavni glumac u "Gladijatoru 2". Glumac se toliko kondiciono spremio za film da je njegov kolega Pascal rekao kako je bilo prilično izazovno suočiti se s njim u areni. Pascal je na snimanju Mescalu čak dao nadimak „Zid od cigle Paul".

“Postao je tako jak. Radije bih bio bačen sa zgrade nego da se opet moram boriti s njim,” dodao je Pascal. "Ići protiv nekoga tko je u formi, toliko talentiran i toliko mlađi... To je brutalno, čovječe."

U originalnom "Gladijatoru", Russell Crowe je igrao Maximusa, rimskog generala koji je izdan od strane Commodusa, sveden na roblje i borbu kao gladijator dok traži osvetu za svoju obitelj. Maximus također spašava živote Luciusa i Lucille. Film je bio veliki kino uspeh i osvojio je nekoliko Oskara, uključujući one za najbolji film i najboljeg glumca. Hans Zimmer je bio nominovan za najbolju originalnu muziku i vratio se da komponuje muziku za nastavak.

federalna.ba/Variety

Nastavak filmskog klasika -Gladiator 2