Gary Lineker ponovo u eteru
(Izvor: EPA-EFE/WILL OLIVER)

Gary Lineker ponovo u eteru

Britanska medijska kuća BBC saopštila je danas da će se sportski komentator Gary Lineker vratiti na svoj posao nakon što se korporacija saglasila da će izvršiti reviziju svojih regulativa o objavama na društvenim mrežama.

BBC je tokom vikenda morao da ukine veći dio svog sportskog programa nakon što su brojni voditelji, komentatori i saradnici odbili da rade u znak solidarnosti sa Linekerom, koji je bio suspendovan pošto je na "Twitteru" kritikovao politiku vlasti prema imigrantima.

Britanska medijska kuća saopštila je da je Lineker prekršio regulative o nepristrasnosti jer je retoriku ministra unutrašnjih poslova Suele Braverman uporedio sa izrazima upotrijebljenim tridesetih godina prošlog vijeka u Njemačkoj. Međutim, odluka BBC-ja da suspenduje Linekera dovela je do optužbi da su time popustili pod pritiscima iz vlasti.

Korporacija je danas saopštila da će izvršiti reviziju načina na koji voditelji koriste društvene mreže i da će se obratiti posebna pažnja na to kako se to primjenjuje na saradnike izvan medija.

"Gary Lineker je vrijedan dio BBC-ja i znam koliko mu ova kuća znači i unaprijed se radujem njegovom izvještavanju tokom predstojećeg vikenda", naglasio je direktor BBC-ja Tim Davy.

federalna.ba/Srna

Gary Lineker BBC