Galić, general Jerkić i nadbiskup Vukšić predvodili pripadnike OSBiH na hodočašću u Mariji Bistrici

Galić, general Jerkić i nadbiskup Vukšić predvodili pripadnike OSBiH na hodočašću u Mariji Bistrici

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, danas su predvodili pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na 31. vojnom hodočašću u svetištu Majke Božje Bistričke, u Republici Hrvatskoj.

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, a ove godine hodočasti više od 40 pripadnika MO i OS BiH. Za zapovjednika vojnog postroja OS BiH na hodočašću imenovan je pukovnik Fabijan Martić.

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom, blaženog Alojzija Stepinca, sudjelovali su vojnici, policajci i ratni veterani iz više partnerskih zemalja, a koncelebriranu svetu Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OS BiH svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO BiH, na čelu s vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem. 

Dan ranije, službeno izaslanstvo MO i OS BiH posjetilo je Vojni ordinarijat RH gdje se susrelo sa vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

federalna.ba/Fena

MOBiH vojno hodočašće Marija Bistrica