Fudbalski savez Španije podržao selektora ženske reprezentacije poslije žalbi fudbalerki
(Izvor: EPA/Juanjo Martin)

Fudbalski savez Španije podržao selektora ženske reprezentacije poslije žalbi fudbalerki

Fudbalski savez Španije (RFEF) podržao je selektora ženske reprezentacije Jorgea Vildu, nakon što je 15 reprezentativki zaprijetilo da neće igrati za državni tim sve dok ih on predvodi. U identičnim e-mailovima koje su u Savez poslale fudbalerke, navodi se da Vilda utiče na njihovo mentalno zdravlje, prenio je danas Sky.

RFEF saopštio je da su te fudbalerke počinile vrlo ozbiljan prekršaj odbijajući da igraju za reprezentaciju, koji bi mogao da dovede do suspenzije iz državnog tima do pet godina. Također, Savez je zatražio izvinjenje od 15 reprezentativki ako žele ponovo da igraju za Španiju i naveo da će u ekipu uvrstiti igračice iz mlađih selekcija.

Španski mediji prenijeli su da je ženska reprezentacija prošlog mjeseca bila u haosu i da su igračice bile na ivici pobune. RFEF je naveo da neće dozvoliti igračima da dovode u pitanje status selektora i njegovog stručnog štaba.

Izvori bliski reprezentativkama naveli su da su one nezadovoljne načinom kako se tretiraju povrijeđene, atmosferom u svlačionici i izborom ekipe i treninzima selektora Vilde.

federalna.ba/Beta

Španija fudbalerke selektor