Fudbalski savez Kipra spriječio štrajk sudija zabrinutih za bezbjednost
(Izvor: Ilustracija)

Fudbalski savez Kipra spriječio štrajk sudija zabrinutih za bezbjednost

Fudbalski savez Kipra saopštio je danas da je spriječio štrajk najboljih sudija koji su zabrinuti za bezbjednost, nakon što je zapaljen automobil koji je pripadao majci jednog od njih. Savez je naveo da su "dvodnevni razgovori i mnogo ozbiljnih razmišljanja" doveli do toga da su se sudije složile da se odmah vrate na posao, uoči utakmica prve lige za vikend.

Sudije su najavile štrajk poslije incidenta u ponedjeljak, kada je zapaljen automobil. Predstavnici Saveza će zajedno sa sudijama tražiti sastanak sa ministrom pravde i šefom policije i iznijeti "konkretne sugestije", kako bi se osigurala bezbjednost sudija.

Fudbalski savez je poslao pismo predsjednicima svih 14 klubova prve lige tražeći njihov doprinos u spuštanju tenzija preduzimanjem konkretnih mjera. "Savez odlučno podržava sudije u izvršavanju njihovih dužnosti i osuđuje sve radnje koje su usmjerene protiv sudija i članova njihovih porodica", dodaje se.

Sudije su saopštile "da mi je dosadilo da oni, njihove porodice i njihova imovina budu na meti kriminalnih radnji" zbog, kako neki navijači kažu, lošeg suđenja.

Oni tvrde da nijedan od mnoštva napada na njihovu imovinu nikada nije riješen.

federalna.ba/Beta

Kipar sudije
UEFA sudije Roberto Rosetti
0 14.05.2024 12:09
Detektor sudije tužioci
0 26.04.2024 18:11
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine košarka Kipar
0 23.02.2024 20:13
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine Kipar Eurobasket
0 23.02.2024 08:13