Fudbalski klub Sevilla zgađen postupkom navijača koji je neprikladno dodirnuo fudbalera
(Izvor: Screenshot)

Fudbalski klub Sevilla zgađen postupkom navijača koji je neprikladno dodirnuo fudbalera

Fudbalski klub Sevilla izrazio je gađenje i tražio je od uprave španske lige da preduzme mjere nakon što je jedan navijač Rayo Vallecana na nedoličan način dodirnuo fudbalera Lucasa Ocamposa tokom prvenstvene utakmice. Incident se dogodio u ponedjeljak uveče u 33. minutu utakmice, kada je navijač domaće ekipe, koji je sjedio pored terena, dodirnuo zadnjicu fudbalera Okamposa, koji se pripremao da izvede loptu iz auta.

Argentinski fudbaler se obratio navijaču, a zatim je obavijestio sudiju o incidentu prije nego što je nastavio utakmicu.

"Želimo da izrazimo gađenje zbog incidenta. Lucas Ocampos je bio podvrgnut nepristojnom i potpuno neprimjerenom činu domaćeg navijača. Nadamo se da će biti preduzete odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo da se takvo ponašanje ponovi na fudbalskom terenu i obratili smo se direktno La Ligi", navodi se u saopštenju Seville, prenio je BBC.

Ocampos je rekao da želi da liga ovaj incident tretira "onoliko ozbiljno koliko i rasizam". "Ostao sam miran pošto imam dvije kćerke, nadam se da se to njima neće dogoditi u budućnosti", rekao je Ocampos.

Uprava Rayo Vallecana saopštila je da radi na identifikaciji navijača i da će preduzeti odgovarajuće disciplinske mjere. "Ovaj izolovani čin je isključivo individualna odgovornost navijača koji ga je izveo", navodi se u saopštenju.

Sevilla je sinoć pobijedila 2:1 i popela se na 15. mjesto na tabeli sa 20 bodova. Rayo Vallecano ima četiri boda više na 13. mjestu.

federalna.ba/Beta

navijači nedolično ponašanje
Split navijači neredi
0 04.04.2024 09:42
Liverpool Jurgen Klopp navijači
0 21.12.2023 10:48
Andrej Plenković navijači Grčka
0 13.12.2023 15:03