videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Fudbaleri Tuzla Cityja protiv Borca traže put za izlazak iz krize

Jedan od derbi susreta 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigran sutra na stadionu Tušanj u Tuzli, a sastaju se domaći Tuzla City i banjalučki Borac. Utakmica se igra od 15:00 sati.

Trener Borca Tomislav Ivković će od svoje ekipe tražiti maksimalno zalaganje i ozbiljan pristup utakmici, protiv kako je naveo kvalitetnog protivnika sa kvalitetnim pojedincima, koji im je u susretu u Kupu zadao dosta glavobolje. I kvaliteno i igrački ova utakmica je itekako bitna za Banjalučane.

A bitna je i za ekipu Tuzla Cityja koja bi trebala izaći iz rezultatske krize i ponovo krenuti s nizom pozitivnih rezultata, istaknuto je na pres-konferenciji ovog tima.

„Što se tiče utakmice s Borcem, ona će dosta toga da pokaže u vezi s našom ekipom, a ekipa Borca će na Tušanj doći vjerovatno po neku svoju šansu da se priključi vrhu tabele“, kaže v. d. šefa stručnog štaba FK Tuzla City.

Na Tušnju se očekuje teška utakmica. Atmosfera u timu je malo poljuljana, što se, nada se struka neće odraziti na igru.

„Ekipa je malo uzdrmana odlaskom Husrefa Musemića i proteklim rezultatima koji nam nisu išli na ruku, tako da ćemo tražiti izlaz u ovoj utakmici“, istakao je Selver Ahmetović, v. d. šefa stručnog štaba FK Tuzla City.

U ekipa Borca Ivković neće moći računati na Brkića, dok s druge strane zbog povrede neće konkurisati Hasanović. Da će utakmica protiv Borca biti zahtjevna složio se i Mustafa Šukilović.

„Dobro treniramo cijelu sedmicu. Nadam se da ćemo to prenijeti i na utkamicu i doći do tri boda koja su nam neophodna u ovom trenutku“, rekao je Mustafa Šukilović, igrač FK Tuzla City.

Tuzla City na premijerligaškoj tabeli zauzima drugo mjesto sa 45, dok je ekipa Borca treća sa 42 osvojena boda.

federalna.ba/Dino Durmić

FK Tuzla City FK Borac fudbal
sport fudbal nogomet Jurgen Klopp Liga prvaka Liga šampiona Liverpool Real Madrid
0 29.05.2022 08:26
sport fudbal nogomet Carlo Ancelotti Real Madrid Liga šampiona Liga prvaka
0 29.05.2022 08:20
fudbal nogomet
0 27.05.2022 22:41
Liverpool Real Madrid Liga šampiona fudbal
0 27.05.2022 11:40
Kristalnih 11 fudbal Premijer liga BiH u nogometu
0 27.05.2022 07:54