Fudbaleri Tuzla Cityja počeli pripreme za narednu sezonu
(Izvor: Fena)

Fudbaleri Tuzla Cityja počeli pripreme za narednu sezonu

Fudbaleri Tuzla Cityja počeli su pripreme za predstojeću sezonu, a o planovima u pripremnom periodu na pres -konferenciji govorili su  trener Milenko Bošnjaković i kapiten Nevres Fejzić.

- Jučer smo odradili prozivku, danas krećemo sa radom. Ostajemo u Tuzli do 4. jula, radimo uporedo na stadionu u Simin Hanu i na jednom od stadiona van naše kuće. Imamo tu prijateljsku utakmicu sa Željezničarom. Zatim idemo na Kupres, tamo su isto dogovorene tri prijateljske utakmice. Generalka je sa Zvijezdom 09, na kom terenu to ćemo se još dogovorit - kazao je trener Bošnjaković.

Kazao je da je prošla sezona  bila jako turbulenta, nezadovoljavajuća iz njegovog ugla kao i iz ugla kompletnog kluba.

- Kada je riječ o odlascima otišli su igrači kojima je istekao ugovor. To su Mišić, Gavrić, Kuzmanović, Mehidić u Ivaniadze. To su igrači koji u ovom momentu nisu igrači Tuzla Cityja. Kada je riječ o dolascima, uveliko se radi na tome. Osim Mirzada Mehanovića sa kojim su pregovori završeni ostalo će biti poznato već u ovoj sedmici - rekao je Bošnjaković.

Kapiten Nevres Fejzić imao je kratku poruku.

- Mi smo svjesni situacije u kojoj smo bili prošle godine. Došli smo spremni. Fokusirani smo i nadam se da će ova godina biti lakša i da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je izlazak u Evropu - rekao je Fejzić.

Prvu pripremnu utakmicu fudbaleri Tuzla Cityja odigrat će 1. jula na Grbavici sa Željezničarom. 

federalna.ba/Fena

pripreme
OKI Fantomi pripreme
0 29.08.2023 12:54
Rafael Nadal pripreme
0 11.07.2023 10:46
bh. reprezentacija pripreme kvalifikacije
0 12.06.2023 13:44
reprezentacija BiH okupljanje pripreme Zenica
0 07.06.2023 14:57