videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Fudbaleri Slobode startali sa pripremama

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je održana prozivka igrača FK Sloboda i odrađen prvi trening nakon pauze. Kako je najavljeno, Sloboda ambiciozno ulazi u nastavak Prvenstva i žele napraviti iskorak vrijedan pažnje, kako bi pokazali da dosadašnji rezultati nisu plod slučajnosti. U međuvremenu klub su napustili Eldar Hasanović, kojem je istekao ugovor i Amar Beganović, koji je novi član slovenačke Mure.

Iako se u protekle dvije sezone borila za opstanak, Sloboda je u dosadašnjem dijelu Premijer lige  pokazala da uz trud i zalaganje zacrtani ciljevi nisu neostvarivi. Tako će prioritet u narednom periodu biti plasman na evropska takmičenja.   

"Nismo odustali od Evrope, iako zadnjih par kola nismo uspjeli da osvojimo traženi broj bodova. Pojačat ćemo se. U svakoj liniji po jedan igrač. Dovest ćemo dva mlada perspektivna igrača i tražimo dva prava starija iskusna igrača", kaže predsjednik UO FK Sloboda Nino Džambić. 

Cilj stručnog štaba je fudbalere što bolje pripremiti za nastavak takmičenja i u Prvenstvu i Kupu. U pripremnom periodu odigrat će četiri utakmice. Trenirat će u Tuzli i Medulinu.

"Ono što želim da istaknem jeste da u sportu nema garancije a to je jedna ovako branša koja nema nekih posebnih pravila, zato i jeste najzanimljivija stvar, možda najvažnija sporedna na svijetu", tvdi Mladen Žižović, šef stručnog štaba FK Sloboda.

"Mi imamo neki cilj a to je da skupimo što više bodova i da damo svoj maksimum na svakom treningu, na svakoj utakmici, a to od nas traže stručni štab i klub", kaže Dženis Beganović igrač FK Sloboda. 

Ne treba sumnjati da će uz sve nabrojano i podršku navijača i simpatizera, Sloboda ostvariti željene rezultate i ciljeve.

federalna.ba

FK Sloboda pripreme
sport fudbal nogomet Adnan Jahić Sloboda FK Sloboda Tuzla
0 23.06.2022 22:34
sport fudbal nogomet FK Sloboda
0 15.06.2022 11:30
FK Tuzla City pripreme
0 11.06.2022 14:12
FK Sloboda FK Željezničar
0 27.05.2022 13:49