FTV večeras emitira dokumentarni film 'Rođeni'

Krajem juna fudbalski klub Velež obilježava stotinu godina postojanja. Tim povodom, Federalna televizija emitirat će dokumentarni film pod nazivom „Rođeni“. U filmu će, pored eminentnih sagovornika iz bivše države, biti prikazani i brojni arhivski snimci ovog radničkog kluba koji gaji revolucionarnu tradiciju. Velež je klub koji je tokom svog stogodišnjeg postojanja prošao kroz brojne uspone i padove, od zabrane rada kluba, preko zlatnih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, do ponovnog ambisa tokom agresije na našu zemlju, iz koje se ponovo vratio još jači.

„Na dokumentarnom filmu smo radili skoro godinu dana. Meni kao Mostarcu bilo je dodatno izazovno i emotivno proći kroz sve te dekade kluba. Znao sam da je Velež bio cijenjen i voljen u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a radeći na ovom filmu tu činjenicu sam još jednom potvrdio. Bio bih najsretniji da sam mogao okupiti sve sagovornikekoje sam želio, ali je to naprosto nemoguće.“ - ističe autor ovog filma Dario Mehmedović, dugogodišnji član redakcije sportskog programa Federalne televizije.

Dokumentarni film „Rođeni“ sniman je u Beogradu, Splitu, Dubrovniku i Mostaru. O svojim prvim počecima u Veležu, najvećim utakmicama i uspjesima, ali i nezaboravnim porazima u filmu govore Dušan Bajević, Vahid Halilhodžić, Enver Marić, Franjo Džidić, Sead Kajtaz, Boro Primorac i mnogi drugi. Poseban pečat filmu dale su legende C. Zvezde i Hajduka, Dragan Džajić i Ivica Šurjak.

Dokumentarni film „Rođeni“, nastao u produkciji Federalne televizije, bit će emitiran večeras, u okviru Dokumentarnog četvrtka u u 20:30 sati.    

federalna.ba

'Rođeni' FK Velež FTV
'Rođeni' Dokumentarni četvrtak
0 23.06.2022 21:40
Dnevnik FTV Emisije FTV FTV Dnevnik 3
0 21.06.2022 00:03
radio Federalni radio FTV
0 20.06.2022 23:58
Emisije FTV FTV Plenum
0 20.06.2022 23:51
sport Emisije FTV FTV Sport FTV
0 20.06.2022 22:29