Francuzi ulažu žalbu zbog nepriznatog gola protiv Tunisa
(Izvor: EPA-EFE/Noushad Thekkayil)

Francuzi ulažu žalbu zbog nepriznatog gola protiv Tunisa

Francuska nogometna federacija (FFF) danas će zvanično uložiti žalbu zbog nepriznatog gola u porazu od Tunisa (0:1) na Svjetskom prvenstvu u Kataru, javlja njemačka novinska agencija DPA. Razlog za ovu odluku je intervencija Vara nakon posljednjeg zvižduka novozelandskog arbitra Matta Congera.

Nakon izjednačenja Antoinea Griezmanna, novozelandski arbitar je zviždukom dosudio kraj meča, a tek kasnije su intervenisale sudije iz Var sobe. Conger je poništio pogodak zbog nedozvoljene pozicije, a potom odlučio da dvije reprezentacije moraju igrati još nekoliko sekundi meča.

FFF je u saopćenju naveo da poništenje gola nije u skladu s pravilima. Savez je najavio žalbu, koja se mora podnijeti u roku od 24 sata nakon završetka utakmice, odnosno danas oko 18 sati.

Selektor francuske reprezentacije Didier Deschamps na konferenciji za novinare nakon poraza izrazio je sumnju u poštovanje pravila.

- Ne znam sva pravila. Ali sudija je svirao kraj, a onda je Var intervenisao. Nisam znao da je to dozvoljeno. Jeste li znali? -  Deschamps je pitao medije, a prenosi DPA. 

Poništeni pogodak na kraju u D-grupi nije ostavio nikakve posljedice, jer je Francuska zauzela prvo mjesto ispred Australije sa šest bodova zbog bolje gol-razlike. U osmini finala Francuzi će igrati protiv Poljske.

federalna.ba/Fena

Francuska Tunis žalba
Rukomet Svjetsko prvenstvo Danska Francuska
0 27.01.2023 22:48
trupe Francuska Burkina Faso
0 26.01.2023 11:37
Francuska Burkina Faso
0 25.01.2023 20:01