Francuski glumac Gaspard Ulliel poginuo u nesreći na skijanju
(Izvor: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA)

Francuski glumac Gaspard Ulliel poginuo u nesreći na skijanju

Francuski glumac Gaspard Ulliel poginuo je danas u nesreći na skijanju u Savoji, na istoku Fracuske, prenijela je agencija France-Presse.

Glumac od 37 godina imao je nesreću u utorak i hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu, prenijeli su francuski mediji navodeći da je do nesreće došlo u sudaru sa drugim skijašem.

Francuski premijer Jean Castex odao je poštu Ullielu navodeći da je preminuo glumac koji je rastao uz kinematografiju koja je i njega voljela.

Ulliel će ostati upamćen po ulozi slavnog modnog kreatora Yvesa Saint-Laurenta u filmu Bertranda Bonella snimljenog 2014. godine.

Glumac je 2017. godine dobio nagradu francuske Akademije filmske umjetnosti - Cezara za najbolju mušku ulogu u filmu "Juste la fin du monde" (Samo je kraj svijeta) reditelja Xaviera Dolana.

Bio je lice modne kuće Chanel za muški parfen "Bleu de Chanel". Glumio je sa poznatim glumcima Isabelle Iper i Gerardom Depardieuom.

Ulliel je imao i međunarodnu karijeru, a uskoro će biti prikazana Marvelova serija "Moon Knight" (Mjesečev vitez) na platformi Disneyja u kojoj on igra.

U svijetu će takođe ostati upamćen po ulozi mladog Hannibala Lectera u filmu "Hannibal Rising" reditelja Petera Webbera.

federalna.ba/Beta

Gaspard Ulliel