Forto o KCUS-u: Tražićemo reakciju federalnog ministarstva i inspekcija
(Izvor: Arhiva)

Forto o KCUS-u: Tražićemo reakciju federalnog ministarstva i inspekcija

Jutros je u Sarajevu održan sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, na čelu sa kantonalnim ministrom zdravstva Harisom Vranićem i generalnom direktoricom Kliničkog centra Sebijom Izetbegović. Nakon sastanka, kantonalni premijer Edin Forto je rekao da se nisu uspjeli usaglasiti oko svih iznesenih zaključaka sa Kliničkim centrom. Kantonalna Vlada će tražiti da reagira Federalno ministarstvo zdravstva i inspekcija.

Nastavit će razgovarati kako bi se utvrdile sve iznesene činjenice i autentičnost pisma. Trebala bi biti održana i sjednica Vlade. Podsjetimo, navodno, se grupa ljekara odvažila i uputila apel kojim žele ukazati na loš tretman kovid bolesnika. U anonimnom pismu tvrde da respiratori Srebrene maline koji se koriste na odjelu intenzivne njege, navodno, nisu ispravni. 

Vranić: Došli smo do nekih zajedničkih stavova, ali ne i do zaključaka

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je kazao kako je razgovor trajao duže od dva sata i da je na momente bio jako žustar.

- Došli smo do nekih zajedničkih stavova, ali ne i do zaključaka. KCUS nije prihvatio naš zaključak za koji smatramo da je apsolutno ispravan. Oni su imali zaključak koji je potpuno neprihvatljiv za nas -  rekao je Vranić.

Dodao je da se u narednom periodu mora uspostaviti dosta bolja komunikacija s KCUS-om.

federalna.ba

sastanak KS KCUS
Šefik Džaferović Željko Komšić Miroslav Lajčak sastanak Antalija Turska
0 19.06.2021 12:28
akcija Mreža IV ZDK KS SBK
0 17.06.2021 07:57
Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden SAD Turska sastanak Brisel NATO
0 14.06.2021 23:03
zdravstvo KS štrajk
0 14.06.2021 10:20