Formula 1 pravi karting staze na stadionu Tottenhama
(Izvor: Mark Thompson/Getty Images/File)

Formula 1 pravi karting staze na stadionu Tottenhama

Formula 1 i fudbalski klub Tottenham sklopili su partnerstvo kako bi na stadionu tog londonskog kluba napravili karting staze.

Kao dio 15-godišnjeg danas najavljenog partnerstva, električne karting staze za djecu i odrasle biće izgrađene ispod južne tribine stadiona Tottenhama, na kojem su igrane i NFL utakmice.

"Iskustvo kartinga biće destinacija i mjesto koje će porodice, prijatelji i ambiciozni vozači širom svijeta željeti da posjete i uživaju, privlačeći novu publiku i nudeći prisutpačnu ulaznu tačku u svijet motosporta", naveo je u saopštenju izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.

Staza će biti dio šireg programa za podsticanje ljudi iz različitih sredina za vozačkom akademijom, stažiranjem za lokalno stanovništvo i obrazovanjem u školama sa posebnim osvrtom na oblasti kao što su razvoj softvera i inženjering.

Formula 1 posljednjih godina pokušava da uveća raznolikost u sportu i osnovala je svoju Akademiju, razvojnu seriju za žene, čija će prva trka biti u aprilu.

Jedini tamnoputi vozač u Formuli 1 sedmostruki svjetski šampion Lewis Hamilton iz Mercedesa osnovao je komisiju za istraživanje načina da se poboljša zastupljenost crnaca u automobilskoj trkačkoj industriji. Nekoliko ekipa u šampionatu Formule 1, uključujući Mercedes, imaju sopstvene inicijative kako bi sport učinili raznolikim.

federalna.ba/Beta

Formula 1
Formula 1 Max Verstappen
0 19.05.2024 17:19
Formula 1
0 15.05.2024 12:03
Lando Norris Formula 1
0 06.05.2024 08:51
Max Verstappen Formula 1
0 06.04.2024 11:06