FMUP: Zatražene pojačane saobraćajne kontrole nakon tragedije u Sarajevu

FMUP: Zatražene pojačane saobraćajne kontrole nakon tragedije u Sarajevu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević obavili su hitni razgovor nakon saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica.

Zaključeno je da će ministar Isak i direktor Munjić, u skladu s nadležnostima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zatražiti od svih uprava policije kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova da koordinisano i permanentno pojačaju saobraćajne kontrole, a da će im na ispomoć biti stavljene i policijske snage Federalne uprave policije.

Isak, Katica, Munjić i Hajdarević tražit će da se, po hitnom postupku, započne izrada novog zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Usaglašeno je da će poseban fokus biti stavljen na preventivno djelovanje na teritoriji cijele Federacije BiH, a u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

- Ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević uputili su izraze saučešća porodici tragično stradale djevojke - saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

federalna.ba/Fena

Sarajevo kontrole
Gradsko vijeće Sarajevo Gradsko vijeće Sarajevo Dragan Stevanović
0 27.09.2023 17:40
Široki Brijeg Sarajevo fudbal
0 22.09.2023 22:24
fudbal nogomet Zrinjski Sarajevo
0 16.09.2023 22:48
Sanremo Giovani World Tour Sarajevo
0 12.09.2023 18:27