FMON: Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

FMON: Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, sa saradnicima, boravila je danas u Novom Travniku i Travniku, gdje je uručila donacije knjiga tamošnjim bibliotekama.

Kompleti odgovarajuće naučne i stručne literature darovani su Gradskoj knjižnici Novi Travnik, Srednjoškolskom centru i Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi u Travniku te Zavičajnom muzeju Travnik i Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića - saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

U svim ovim ustanovama ministrica se zadržala u posjeti i razgovoru sa upravama i uposlenicima o saradnji, mogućoj podršci i planiranim projektima

- Posebno nam je drago što imamo priliku podržati ove ustanove i obogatiti njihov bibliotečki fond, podržavajući obrazovanje i kulturu u zajednici. Ovim donacijama omogućit ćemo mladim ljudima pristup vrijednim resursima, potičući njihovu ljubav prema čitanju, učenju i istraživanju - istaknula je ministrica Duraković.

Podsjetila je na kontinuirane napore Ministarstva usmjerene na realiziranje programa i projekata podrške izdavaštvu te bibliotečkoj djelatnosti.

- Zahvaljujemo se svima koji doprinose ovom projektu, prepoznajući ulogu i značaj izdavačke i bibliotečke djelatnosti, i radujemo se budućim inicijativama koje će nastaviti oblikovati budućnost obrazovanja u našoj zajednici - dodala je ministrica Duraković.

Zahvalila je svim institucijama na gostoprimstvu i istaknula da je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otvoreno za buduću suradnje i projekte - navodi se u saopćenju.

federalna.ba

Jasna Duraković biblioteke Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH Travnik Novi Travnik
7. korpus Armija Republike BiH Travnik
0 11.04.2024 23:44
Internacionalni univerzitet Goražde Index SIPA Goražde Travnik Sarajevo Zenica
0 18.03.2024 20:39
Travnik Kenan Dautović Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti
0 01.03.2024 17:47