FK Sarajevo: Muhamed Šahinović postaje golman poljskog Rakowa
(Izvor: fksarajevo.ba)

FK Sarajevo: Muhamed Šahinović postaje golman poljskog Rakowa

Fudbalski klub Sarajevo objavio je da golman Muhamed Šahinović prelazi u redove poljskog Rakowa.

"FK Sarajevo ostaje na vrhu liste regionalnih klubova za izgradnju karijere i uspješan transfer mladih bh. golmana u evropske klubove. Realizacijom ovog transfera klubu će pripasti milionski iznos kroz fiksnu naknadu i bonuse te značajan procenat od budućeg transfera. Šahinović će se novom klubu pridružiti već od kraja polusezone", objavili su iz FK Sarajevo.

Iz bosanskohercegovačkog premijerligaša su izrazili zahvalnost svim uposlenicima kluba koji su doprinijeli Šahinovićevom uspjehu, a bh. golmanu su poželjeli mnogo sreće u nastavku karijere.

"Ovaj transfer je win-win za oba kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha", rekao je sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić.

Šahinović je rođen u Sarajevu 30. septembra 2003. godine i dugogodišnji je član Akademije FK Sarajevo. Za prvi tim je debitovao 13. oktobra 2020. godine.

Nastupao je za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a sa svega 18 godina postao je U-21 reprezentativac.

federalna.ba/AA

Muhamed Šahinović FK Sarajevo Rakow