FIS Evropa kup na Bjelašnici okuplja najelitnije skijaške nacije

Olimpijski centar Bjelašnica će 12. i 13. februara 2023. biti domaćin FIS Evropa kupa u alpskom skijanju, u disciplini Superveleslalom (Super-G) za žene.

Za ovo prestižno skijaško takmičenje u brzim disciplinama vlada veliko interesovanje najelitnijih skijaških nacija. Učešće na FIS Evropa kupu prijavilo je preko 70 takmičarki iz Austrije, Francuske, Italije, Švajcarske, Norveške, Nemačke, Velike Britanije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Češke i Andore.

Na 39. godišnjicu XIV. Zimskih olimpijskih igara i 34. godišnjicu od održavanja posljednjeg Evropa kupa na Bjelašnici, najviši ski-centar u BiH vraća se na mapu značajnih skijaških takmičarskih destinacija.

Dodatno, interes za učešće u FIS Evropa kupu na Bjelašnica su iskazale i takmičarke koje učestvuju u Svetskom skijaškom kupu, pa organizatori očekuju i njihov dolazak na Bjelašnicu. Priliku da se takmiči na domaćem terenu, po prvi put, imaće i najuspješnija bh. skijašica u brzim disciplinama, Elvedina Muzaferija.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) tokom svoje posjete iskazala je maksimalnu podršku povratku Bjelašnice na mapu skijaških takmičarskih destinacija.

Sa Aldinom Smajkanom iz Olimpijskog centra Bjelašnica razgovarala Alma Jusubašić.

Otvoreni program