videoprilog Samre Tufek (Federacija danas)

Filmovi iz programa 28. SFF-a u Mostaru na otvorenom i u kino sali

Dio manifestacije Sarajevo Film Festivala, osim u glavnom gradu, i ove se godine održava u Mostaru. Projekcija stranih i domaćih filmova bit će na mostarskom platou Plaze. Prodaja karata počela je jučer, a već su skoro sve rasprodate za prvu noć festivala.

Filmove iz programa 28. Sarajevo Film Festivala mostarska publika će moći gledati svaki dan u dva termina - na otvorenom i u kino sali. Koncept gledanja filmova pod otvorenim nebom u gradu na Neretvi se pokazao dobro prihvaćenim kod publike.

 „Za vrijeme pandemije smo htjeli, kako se nije moglo ići iz kantona u kanton, da publika bude u mogućnosti doći ovamo i pogledati te filmove. Međutim, nastavili smo zbog velike zainteresiranosti i te divne priče da se može gledati pod zvijezdama i vedrim nebom“, objašnjava Ines Radić, koordinatorica programa SFF-a.

Za otvaranje SFF-a u Mostaru planirana je projekcija filma „Trougao tuge“ švedskog redatelja i ovogodišnjeg dobitnika Počasnog srca Sarajeva. Karte za ovu projekciju u petak su skoro već rasprodate.

„Za otvaranje uvijek bude najveća zainteresiranost zato što ljudi vole doći i vidjeti šta se dešava, ali još ima karata za druge projekcije. Kupovinu karata možete izvršiti na SFF.ba ili kupnjom u CineplexPlazi Mostar svakim danom od 14 sati“, dodaje Radić.

Mostarci su prepoznali važnost i značaj ovakvog događaja te tvrde kako on doprinosi poboljašnju ponude za goste u jeku turističke sezone.

Neki od filmova koje će mostarska publika moći pogledati su Alkaras, As u rukavu, Balada, Zalazak sunca, Praznik rada i još mnoga druga filmska ostvarenja domaće i strane kinematografije, koja će biti prikazivana do 19. augusta.

federalna.ba

SFF Mostar
Dogs Trust Mostar
0 06.06.2023 11:54
Hrvatsko narodno kazalište Mostar Hrvatsko narodno kazalište Mostar
0 05.06.2023 21:43
Mostar Partizansko spomen groblje
0 05.06.2023 08:20
psihijatrijski simpozij Mostar ovisnost
0 03.06.2023 11:05
Mostar nevrijeme
0 02.06.2023 14:29