Film 'Portret jedne legende - Vaha' otvara 'AJB DOC@KONJIC'
(Izvor: Fena//NU Konjic)

Film 'Portret jedne legende - Vaha' otvara 'AJB DOC@KONJIC'

Film "Portret jedne legende - Vaha" otvorit će u ponedjeljak, 16. augusta, u 20.30 sati 'AJB DOC@KONJIC', a bit će prikazan u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta u Konjicu.

Riječ je o filmskoj priči o karijeri Vahida Halilhodžića, jednog od najpopularnijih nogometaša i trenera s prostora nekadašnje Jugoslavije, koji je vodio brojne timove, a bio je i na čelu reprezentacija Japana, Obale Slonovače, Alžira... Njegova karijera puna je uspona i padova. Od nogometne legende nekadašnje Jugoslavije do ranjavanja u Mostaru tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Od miljenika francuskog PSG-a do razočaranja i titule viteza. Od uspjeha na afričkom kontinentu do razlaza s Japanskim nogometnim savezom.

Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen "izronio iz Neretve" deset godina poslije. Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje.

Film se sastoji od materijala koje je producent prikupljao i snimao duže od sedam godina, saopćili su iz konjičkog Narodnog univerziteta.

Organizator programa je Narodni univerzitet Konjic, u saradnji s Al Jazeerom Balkans i Festivalom dokumentarnog filma AJB DOC.

federalna.ba/Fena

kultura AJB DOC Ljetno kino Narodnog univerziteta u Konjicu Vahid Halilhodžić
kultura BiH Cvjetni trn Mara Cica Šakotić Mostar
0 20.09.2021 21:00
kultura BiH izložba Progovara(j)mo-Speaking out Mostar Muzej ratnog djetinjstva
0 20.09.2021 20:53
kultura pozorište Tarik Filipović Marta Bereš
0 19.09.2021 14:05
AJB DOC Slučaj El-Masri
0 16.09.2021 10:07
Etiopija kalendar kultura
0 13.09.2021 10:30