Film 'Ekspedicija na tri rijeke' niže uspjehe na međunarodnim festivalima od Bihaća do New Yorka
(Izvor: Fena/Arhiv)

Film 'Ekspedicija na tri rijeke' niže uspjehe na međunarodnim festivalima od Bihaća do New Yorka

Mladi autori dokumentarnog filma "Ekspedicija na tri rijeke" Ervin Duratović i Irfan Alijagić iz Bihaća osvojili su još dva prestižna priznanja na međunarodnim festivalima. Nedavno je "Ekspedicija na tri rijeke" proglašen najboljim dokumentarnim filmom na New York International Film Awards i najboljim avanturističkim filmom na Oniros Film Awards.

Ovaj avanturistički dokumentarac zapravo prati dvojicu hrabrih avanturista - bihaćkih raftera i kajakaša Adnana Kurtagića i Edina Redžića, koji su se sami uputili u neistražene dijelove rijeke Une i pritoka Krke i Unca.

Premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Bihać Avant - Una film festivalu, a od tada je privukao pozornost publike diljem svijeta.

-Zaista se nadam da su naši sugrađani ponosni na cijelu ovu priču, a mi ćemo pokušati priznanjima i pobjedama nastaviti promovirati naš Bihać. Film nije samo inspirativan i zabavan, već promovira prirodne ljepote Bosne i Hercegovine i Nacionalnog parka Una. Hrabrost naših glavnih likova i avanturistički duh trebali bi sve gledatelje inspirirati da slijede svoje snove i istražuju ljepote oko sebe - riječi su jednog od autora Ervina Duratovića.

Nakon premijere, film je osvojio niz međunarodnih priznanja na festivalima kao što su Istanbul Film Festival (Honorable Mention), Tatras International Film Festival (Best Inspirational Film i Best Adventure), Eastern Europe Film Festival (Best Documentary), Heart of Europe International Film Festival (Best Feature Documentary) i Europe Cinematography Awards Amsterdam (Best Documentary i Best Cinematography).

federalna.ba/Fena

film