FIFA dobila garancije da će obilježja sa duginim bojama biti dozvoljena na stadionima tokom SP
(Izvor: Arhiva)

FIFA dobila garancije da će obilježja sa duginim bojama biti dozvoljena na stadionima tokom SP

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da će obilježja sa duginim bojama i transparenti koji podržavaju proteste u Iranu biti dozvoljeni na stadionima, dan nakon što su sa Svjetskog prvenstva eliminisani Wales i Iran. Obezbjeđenje na stadionima zaplijenilo je obilježja duginih boja i transparente poput "Žene. Život. Sloboda".

Tokom prve sedmice takmičenja sedam evropskih selekcija, uključujući Wales, izgubili su borbu da nose kapitenske trake u duginim bojama sa natpisom "Jedna ljubav", a neki navijači su se žalili da im nije dozvoljeno da unesu obilježja sa duginim bojama, simbolom LGBTQ+ zajednice.

"FIFA je svjesna nekih incidenata u kojima dozvoljena obilježja nisu smjela da budu na stadionima. Fifa je dobila garanciju vlasti da su kontaktirani pripadnici obezbjeđenja na stadionima u vezi sa dogovorenim pravilima i propisima za Svjetsko prvenstvo u Kataru", navodi se u saopštenju.

Iz te organizacije su dodali da će nastaviti "blisku saradnju sa domaćinom turnira, kako bi se osigurala puna implementacija propisa i dogovorenih protokola".

federalna.ba/Beta

FIFA obilježja s duginim bojama Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.