Fernandesu se dopada strogi način rada novog trenera Uniteda

Fernandesu se dopada strogi način rada novog trenera Uniteda

Fudbaler Manchester Uniteda Bruno Fernandes pohvalio je strogi način rada novog trenera Erika ten Haga i ocijenio da jasna filozofija holandskog stručnjaka može vratiti uspjeh klubu sa Old Trafforda. Ten Hag je ovog ljeta preuzeo Manchester United, sa kojim je ostvario tri pobjede na pripremama, protiv Liverpoola, Melbourn Victorya i Crystal Palacea.

"On želi da se poštuju njegova pravila, mnogo zahtjeva od nas i želi da svi zajedno radimo iste stvari. Svi znamo da moramo da budemo na istoj strani, a ako tako ne bude, nećemo biti u timu. To je dobra stvar jer, ako želiš uspjeh, kao ekipa moramo da budemo složni. On unosi disciplinu, ali i daje fudbalerima slobodu da sami biraju", rekao je Fernandes za Sky.

Fernandes je naveo da su igrači svjesni da moraju da poštuju trenerova pravila i da je to jedini način za uspjeh.

"On ima svoja pravila koja moramo da poštujemo, ali želi i da stariji igrači preuzimaju dio odgovornosti. On je strog, čvrst, ali je istovremeno i lak za ćaskanje. Glavna stvar je pratiti šta on želi, ima pravu liniju kojom želi da ide tim i želim da pratimo tu liniju pošto mislim da tako možemo da budemo uspješni. Ako svi shvatamo da moramo da poštujemo pravila, ono što trener zahtjeva i šta ekipa zahtjeva i zbog toga će ovaj tim imati uspjeha", dodao je portugalski fudbaler.

"Mislim da će na kraju sezone svi biti sretni ako budemo uradili sve što on hoće da uradimo", rekao je Fernandes.

United će ove sezone igrati u Ligi Evropa, pošto je zauzeo šesto mjesto u Premijer ligi sa 35 bodova zaostatka za šampionom Manchester Cityem.

United je osvojio 58 bodova, najmanje otkako je osnovana Premier liga 1992. godine.

federalna.ba/AA

Erik Ten Hag Bruno Fernandes Manchester United
Cristiano Ronaldo Erik Ten Hag
0 16.09.2022 12:19
Ryan Giggs Manchester United
0 07.09.2022 12:31
Antony Manchester United
0 30.08.2022 14:54
Kevin Trapp Manchester United
0 25.08.2022 14:12
Erik Ten Hag Cristiano Ronaldo Manchester United
0 23.08.2022 12:50
Casemiro Manchester United
0 22.08.2022 22:57