Fejzić: Ja sam bio posljednji Bošnjak zamjenik načelnika opštine u RS-u

Zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić smijenjen je sa te dužnosti na današnjoj Tematskoj sjednici Skupštine opštine.

Odluka o  smjeni zamjenika načelnika donesena je jednonacionalno, nakon što su za opoziv glasali srpski odbornici, dok su bošnjački napustili sjednicu.

Fejzić je u izjavi za Fenu kazao  da je smjena uslijedila na prijedlog i potpis osam odbornika.

- Uglavnom se odnosi na odbornike srpske nacionalnosti, koji su na to mjesto izglasali Srbina Momčila Cvjetinovića - kazao je.

Navodi da "nikakav problem nije što je on smijenjen, te da je problem što su tu mjesto, koje je bilo jedino bošnjačko u izvršnoj vlasti u entitetu Republika Srpska, preuzeli Srbi".

-  Znamo da u RS nema više Bošnjaka na mjestima načelnika i zamjenika opština.  Ja sam bio posljednji zamjenik načelnika opštine koji je obnašao tu dužnost. Što se tiče Srebrence oni pokušavaju ustvari da svedu Bošnjake na minimum,  da nemaju nikakvih funkcija i uloga u tome. Time šalju poruku da mi nismo dobro došli na ovim prostorima i da će oni samo da biraju one Bošnjake koji su povoljni za njih i  da im daju minimum funkcija. Sve što su naveli u obrazloženju moje smjene je neistinito i laž, nisu imali šta da navedu. Uglavnom ja se ne bojim svog rada, ostavio sam dosta toga u Opštini iza sebe. Mislim da imaju podršku određenih Bošnjaka koji žele da igraju neku igru sa njima i da im na narednim izborima pomognu da ponovo dođu do mjesta načelnika - kazao je Fejzić.

federalna.ba/Fena

Hamdija Fejzić Srebrenica