Federer: Na kraju sam sve izgubio
(Izvor: EPA/ANDY RAIN)

Federer: Na kraju sam sve izgubio

Švicarski teniser Roger Federer u razgovoru za The New York Times povodom odlaska u penziju koji se dogodio prošle sedmice, rekao je da je "pomalo ironično", ali da je na samom kraju sve izgubio. Na Laver kupu u Londonu Roger Federer, osvajač dvadeset grand slam titula, odigrao je svoj posljednji meč. Dogodilo se to u igri parova, a partner mu je bio najveći rival kroz cijelu karijeru Rafael Nadal.

Nadal i Federer su poraženi od američkog para Jack Sock i Frencis Tiafoe. Tim Svijeta je na ovogodišnjem Laver kupu pobijedio Tim Evrope, za koji je nastupao Federer, sa 13:8.

"Nekako mi čudno izgleda, ali na kraju sam doslovno sve izgubio. Posljednji pojedinačni meč sam izgubio, posljednji meč parova također. Izgubila je moja ekipa, izgubio sam glas podržavajući svoje kolege. Izgubio sam na kraju i svoj posao, nekako sam u danu ili dva sve izgubio. Ali, uprkos tome se osjećam ispunjeno, dobro i pozitivno", izjavio je Federer.

Feder je nakon tri operacije desnog koljena u posljednjih godinu i po dana odlučio da završi svoju 25 godina dugu igračku karijeru.

federalna.ba/Beta

Roger Federer