Federalno ministarstvo rada i socijalne politike finansira projekte podrške najugroženijima

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike finansira projekte podrške najugroženijima

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas s sporazum o sufinansiranju rada Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Sporazum je potpisan u skladu sa Zakonom o Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine, prema kojem Federalno ministarstvo sufinansira plan rada koji Crveni križ prethodno dostavlja Ministarstvu na saglasnost.

Sporazum predstavlja nastavak uspješne saradnje između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, a s ciljem pružanja pomoći i podrške najugroženijim građanima naše zemlje.

Ovogodišnji sporazum uvećan je u odnosu na ranije godine i vrijedan je 660.000 KM a podrazumijeva, između ostalog, podršku programu obuke njegovateljica za socijalno osjetljive kategorije stanovništva s naglaskom na obuci za njegovatelje/ice u federalnim ustanovama socijalne zaštite, podršku socijalno ugroženim kategorijama stanovništva sa oko 2.270 paketa hrane i isto toliko paketa higijene, te program brige za stare koji će obuhvatiti oko 4.500 korisnika iz kategorije starih i iznemoglih, saopćeno je iz  Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

federalna.ba/Fena

Adnan Delić Crveni križ Federacije BiH