Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila Konjic

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila Konjic

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder u utorak je posjetila Grad Konjic gdje se sastala s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Tijekom sastanka razgovarali su o trenutnom stanju kada je riječ o zaštiti okoliša, te pravcima održivog razvoja turizma, priopćeno je iz Grada Konjica.

- U fokusu našeg razgovora bile su teme koje su bitne za razvoj ovog grada, razvoj turizma i zaštitu okoliša. Osim o Strategiji razvoja turizma Grada Konjica, čija je izrada u tijeku, razmijenili smo informacije o projektima koje možemo zajednički otvoriti, a tiču se zaštite okoliša, poput pitanja koja se odnose na Neretvu, te  upravljanje otpadom – kazala je ministrica Pozder.

Ona je dodala kako je, kao ministrici, ovo njezina prva posjeta Konjicu i gradonačelniku Ćatiću, nekadašnjem kolegi iz Parlamenta Federacije BiH, izrazivši nadu da će se nastaviti niz posjeta koje će donijeti korist ovom gradu.

- Opredijeljenost  Gradske uprave Konjic i aktivnosti koje smo realizirali u ranijem razdoblju obećavaju da ćemo, na zadovoljstvo Gradske uprave Konjic, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a posebno naših sugrađana, ići u zajedničko rješavanje otvorenih pitanja, koja smo danas imali tijekom sastanka – naglasio je gradonačelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete ministrice Pozder. 

federalna.ba/Fena

Konjic Nasiha Pozder Osman Ćatić