videoprilog Dine Durmića (Federacija danas)

FC Salines Tuzla City izborio tri finala

Juniorska ekipa Futsal kluba Salines Tuzla City već je osvojila titulu prvaka Premijer futsal lige BiH u juniorskoj konkurenciji. Narednih dana igraju finale Kupa BiH i finale Play offa i u kategoriji seniora. Generalno gledajući, ovo je veliki uspjeh kojim se može pohvaliti jedan sportski kolektiv na našim prostorima.

Put do finala i uspjeha koji su postigle ekipe Futsal kluba Salines Tuzla City nije bio nimalo lagan. Tako su, naprimjer, juniori u polufinalu bili bolji od ekipe GFC Sarajevo koju su savladali rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Benjamin Smajić.

„Velika je čast biti dio ove priče i dio ekipe, jer smo svojim radom i trudom fdošli do finala i zasluženo smo podigli ovaj trofej“, kazao je Vedad Jašarević, kapiten juniorske selekcije FC Salines Tuzla City.

„Uprava zaista radi marljivo, trudi se da osigura sve potrebne uslove da bi osigurali sve ove rezultate“, navodi Željko Tomić, član Uprave FC Salines Tuzla City.

Kako je istaknuto, stručni štab je odlučio ove godine podmladiti i seniorsku ekipu, a više od 60 posto igračkog kadra su srednjoškolci.

„Ovo danas što Salines radi je nešto stvarno izvanredno i mislim da je što se tiče futsala u našem gradu budućnost zagarntovana“, poručuje Tarik Huremović, kondicioni trener FC Salines Tuzla City.

Drugu finalnu utakmicu Kupa Salines igra već sutra u tuzlanskom Mejdanu sa ekipom FC Mostar, dok je prva utakmica finala Play offa između istih ekipa 22. maja u Gradu na Neretvi.

federalna.ba

FC Salines Tuzla City futsal
reprezentacija futsal
0 08.03.2023 19:59
futsal reprezentacija
0 06.03.2023 17:26
futsal reprezentacija
0 27.02.2023 20:25
futsal reprezentacija Ivo Krezo
0 16.02.2023 20:13