FBiH: Hitno formiranje tima za podatke o šteti od zemljotresa u Hercegovini
(Izvor: AA/Arhiva)

FBiH: Hitno formiranje tima za podatke o šteti od zemljotresa u Hercegovini

Na sastanku predstavnika institucija entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, održanom u ponedjeljak dogovoreno je da se hitno formira tim koji će prikupiti podatke o nastalim štetama na područjima u Hercegovini gdje je zemljotres imao razornu snagu.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je premijer FBiH Fadil Novalić na današnjem sastanku s predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Mirsadom Zaimovićem i Mladenom Boškovićem, razgovarao o efikasnim modalitetima pomoći ugroženim područjima nakon zemljotresa koji su proteklih dana pogodili Hercegovinu.

"Novalić je naglasio da će ta baza podataka ubrzati proces efikasne pomoći stanovnicima područja pogođenih zemljotresom", navodi se u saopštenju.

Osim toga, Vlada Federacije BiH će naložiti da se Federalna uprava civilne zaštite, a čiji su predstavnici već bili na terenu, što prije stavi na raspolaganje kolegama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i ostalim ugroženim područjima u Hercegovini, gdje za to postoji potreba.

federalna.ba/AA
Fadil Novalić zemljotres šteta
zemljotres Peru
0 26.06.2022 08:59
žrtve potres zemljotres Iran
0 25.06.2022 17:11
Afganistan zemljotres humanitarna pomoć
0 24.06.2022 10:41
Fadil Novalić Zlatan Vijanović
0 24.06.2022 10:37