Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA obilježava 60 godina postojanja
(Izvor: Fena/FASTO)

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA obilježava 60 godina postojanja

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu od 26. do 29. oktobra svečano će obilježiti Dijamanski jubilej - 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća. 

U sklopu ovog izuzetnog jubileja od 27. do 29. oktobra u Domu mladih u KSC  Skenderija biće održan Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023. 

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja je povodom ovog događaja najavio raznolik i inspirativan  plan aktivnosti. 

Najvaljeno je održavanje svečane akademije, kojom će se obilježiti dugogodišnji doprinos ove ustanove u oblasti sporta, tjelesnog odgoja i obrazovanja.

Između opstalih aktivnosti, najvljeno je održavanje međunarodnog simpozija "Nove tehnologije u sportu". Simpozij će okupiti stručnjake iz oblasti sporta, turizma i zdravlja kako bi ponudili najnovije informacije koje oblikuju budućnost spomenutih oblasti, a kreiraju zajedničke vrijednosti sporta, zdravlja i turizma.

Takođe je planirao održavanje stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma, koja će  pružiti  duboki uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti, panelisti prenijet će  jedinstvena lična i aktuelna iskustva. 

Najavljena  je i prezentacija i promocija knjige "Košarka u BiH od nastanka do 1950.", koja će  predstaviti bogatu baštinu sporta, timskih sportova, pogotovo košarke u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju Prvi sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma očekujemo veći broj izlagača iz oblasti koji će vam predstaviti najnovije proizvode i usluge. Za posjetioce sajma pripremili smo i grupne treninge sa najvećim fitness centrima u BiH kako biste se inspirisali za aktivniji životni stil - saopćeno je iz Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja  Univerziteta u Sarajevu.

federalna.ba/Fena

60 godina FASTO UNSA