Facebook želi pokrenuti seriju pametnih satova
(Izvor: Ilustracija)

Facebook želi pokrenuti seriju pametnih satova

Tehnološki gigant „Facebook“ izgleda da hoće da se pokaže i u niši pametnih satova. Fokus kod ovih satova, kako se predviđa, biće razmjenjivanje poruka i zdravlje.

Pametni sat konglomerata Marka Zuckerberga trebalo bi da koristi operativni sistem Android, mada je to pod znakom pitanja pa je i dalje u igri „Googleov“ operativni sistem Wear, ali i još neke opcije.

„Facebook“ navodno pokušava da razvije svoj operativni sistem za buduće hardverske poduhvate, navode izvori koji imaju direktna saznanja o uređaju, ali insistiraju na anonimnosti.

Sat će navodno pristupati internetu putem mobilne mreže, tako da za njegov pun obim rada nije potreban pametni telefon, a u ponudi ima funkcije za razmjenu poruka, zdravlje i fitnes.

Sve ove funkcije moći će da se pohvale potpunom kompatibilnošću sa postojećim „Facebookovim“ platformama, jer kompanija nesumnjivo želi da iskoristi svoju ogromnu društvenu mrežu kako bi dobila prednost nad „Fitbitom“, „Appleom“ i drugim titanima na teritoriji pametnih satova.

Uređaj će omogućiti korisnicima da prate svoje fizičke aktivnosti sa prijateljima, da stupe u kontakt sa svojim trenerima i neku vrstu brzog ćaskanja bez potrebe da posežu za pametnim telefonima.

federalna.ba/gizmodo.com

Facebook pametni sat
Australija Facebook google medijska revolucija
0 26.02.2021 09:54
Australija zakon Facebook google
0 25.02.2021 07:48