"Facebook" i "Instagram" dozvoliće pozive korisnika na nasilje

"Facebook" i "Instagram" dozvoliće pozive korisnika na nasilje

Američka kompanija "Meta" će dozvoliti svojim društvenim mrežama "Facebooku" i "Instagramu" da ne blokiraju pozive korisnika na nasilje nad ruskim građanima i vojnicima, prenio je Reuter pozivajući se na interne mailove.

Prema pismima "Mete", pozivi na nasilje nad Rusima su dozvoljeni kada se u poruci jasno pominje rat u Ukrajini. Promjene u politici kompanije važe za korisnike iz Armenije, Azerbejdžana, Mađarske, Gruzije, Letonije, Litvanije, Poljske, Rusije, Rumunije, Slovačke, Ukrajine i Estonije.

Kompanija, takođe, neće brisati pozive na smrt predsjednika Rusije i Bjelorusije Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, koji su upućeni u Poljskoj, Rusiji i Ukrajini.

Portparol kompanije Andy Stone potvrdio je tu informaciju na "Twitteru", dodajući da iako su pozivi na nasilje protiv ruske vojske dozvoljeni, takvi pozivi protiv civila će ostati zabranjeni.

"Privremeno smo dozvolili oblike političkog izražavanja koji bi normalno kršili naša pravila poput nasilnog govora kao što je ’smrt ruskim osvajačima‘. I dalje nećemo dozvoliti kredibilne pozive na nasilje protiv ruskih civila", rekao je on.

Portparol nije precizirao kako će se takav sadržaj pratiti ili redigovati, prenosi TASS.

federalna.ba/Srna

Instagram Facebook Rusija Bjelorusija
Rusija prijateljska utakmica fudbal nogomet
0 25.09.2022 11:39
Ukrajina Rusija referendum Vijeće sigurnosti UN
0 25.09.2022 09:03
Ukrajina Rusija Đuro Kozar Dnevnik 2
0 24.09.2022 21:01
mobilizacija Rusija Beograd Srbija
0 24.09.2022 20:03
Vladimir Putin mobilizacija Rusija
0 24.09.2022 17:36