Evropski džudo kup za seniore: Dvije medalje za BiH - zlatna i bronzana

Evropski džudo kup za seniore: Dvije medalje za BiH - zlatna i bronzana

Drugi dan Evropskog džudo kupa za seniore u Istočnom Sarajevu danas je rezultirao s dvije nove medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što se prvog takmičarskog dana zlatom u konkurenciji do 57 kilograma okitila Anđela Samardžić, danas je njen reprezentativni kolega Božidar Vučurević dominirao kategorijom do 90 kilograma.

Trebinjac je sa pet pobjeda stigao do svoje prve zlatne medalje na Evropskom džudo kupu za seniore.

- Osjećaj je fenomenalan jer nije lagano pobijediti pet veoma dobrih i motivisanih protivnika. Posebno sam sretan zbog činjenice da sam zlatnu medalju osvojio na domaćem terenu - rekao je Vučurević nakon pobjede.

Ni njegov trener Mitar Mrdić nije krio oduševljenje zbog sjajnog rezultata.

- Nakon problema s povredama, konačno smo uhvatili pravi ritam, što je Božidar potvrdio i  današnjim nastupim. Več narednog vikenda očekuje nas nastup na Grand Prixu u austrijskom Linzu. Do kraja godine, Božidar će učestvovati na još nekoliko jakih takmičenja, kao i na nekoliko trening-kampova. Ljudski se nadati i nastupu na Olimpijskim igrama - naglasio je Mrdić.

Dobre nastupe bh. takmičara zaokružila je bronzana medalja Vasilija Vujičića u apsolutnoj kategoriji.

Inače, drugi takmičarski dan na Evropskom džudo kupu za seniore protekao je u dominaciji njemačkih judoka koji su nastupili u pet od sedam današnjih finala.

Na kraju su upravo reprezentativci Njemačke ponijeli titulu najuspješnije selekcije, a takmičenje su završili s četiri zlatne, šest srebrenih i jednom bronzanom medaljom.

Na drugom mjestu je Azerbejdžan (tri zlata, jedno srebro, dvije bronze), a slijedi Slovenija s dva zlatna i jednim srebrenim odličje. Nacionalni tim Bosne i Hercegovine takmičenje je završio na četvrtom mjesto od ukupno 25 selekcija s dva zlata i jednom bronzom.

Džudo savez Bosne i Hercegovine i ovog puta je dobio visoke ocjene za organizaciju, a evropska džudo takmičenja u našu zemlju vraćaju se 16. i 17. septembra, kada će bh. prijestolnica ugostiti Evropa Open, saopćeno je iz tog saveza.

federalna.ba/Fena

džudo Istočno Sarajevo reprezentacija
fudbal nogomet reprezentacija Sergej Barbarez
0 09.06.2024 22:44
reprezentacija
0 05.06.2024 21:29
reprezentacija fudbal nogomet ženska reprezentacija
0 04.06.2024 19:56
reprezentacija
0 03.06.2024 22:32
reprezentacija
0 03.06.2024 19:38
Edin Džeko Sergej Barbarez reprezentacija
0 02.06.2024 21:08