EURO 2024: Policija privremeno privela osam osoba nakon sukoba navijača Srbije i Engleske
(Izvor: Ilustracija/tagesspiegel.de)

EURO 2024: Policija privremeno privela osam osoba nakon sukoba navijača Srbije i Engleske

Osam osoba je privremeno privedeno nakon tuče navijača Srbije i Engleske u Gelsenkirchenu uoči sinoćnje prve utakmice dvije zemlje na Evropskom prvenstvu, saopćila je njemačka policija u ponedjeljak.

Vlasti su saopćile da je incident u nedjelju brzo završen i da su generalno zadovoljni sigurnosnom akcijom u vezi s utakmicom, koju je policija okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika zbog zabrinutosti vezane za moguće nasilje navijača.

Obje grupe navijača imaju reputaciju da prave probleme prije i tokom utakmica.

U, kako je policija opisala, jedinom zapaženom sukobu, na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako muškarci gađaju jedni druge stolicama ispred restorana okićenog srbijanskim zastavama.

Policija je saopćila da je grupa navijača Srbije jela u restoranu kada je velika grupa navijača Engleske pokušala da uđe.

Novinari koji su stigli ubrzo nakon toga zatekli su ulicu prepunu razbijenog stakla i stolova dok je nekoliko desetina policajaca stajalo u blizini.

“Sedam navijača Srbije i jedan Engleske privedeni su nakon tuče i propustili su utakmicu“, rekao je novinarima zvaničnik policije Gelsenkirchena Peter Both.

Dodao je da je jedan navijač otišao u bolnicu sa povredom glave, ali je ubrzo otpušten.

Privedeni navijači pušteni su tokom noći, ali policija je u kontaktu sa UEFA-om i preporučila im je zabranu prisustva na narednim utakmicama.

Utakmica prvog kola grupe “C“ Evropskog prvenstva između Engleske i Srbije završena je rezultatom 1:0, a strijelac pobjednosnog gola bio je Jude Bellingham.

federalna.ba/AA

Njemačka hapšenja EURO 2024
Njemačka pomoć Ukrajina
0 17.07.2024 12:58
krijumčarenje ljudima migranti SIPA hapšenja
0 17.07.2024 11:47
EURO 2024 Gareth Southgate ostavka
0 16.07.2024 12:30
Njemačka Evropska Unija fiskalna pravila
0 16.07.2024 08:43